Sant Joaquim

Sant Joaquim és una singular necròpolis d'incineració utilitzada durant els segles VII i VI a.n.e.

Durant les excavacions es van extreure de la necròpolis 90 individus.

En aquest jaciment podem veure quatre tipus d'enterraments diferents: les càmeres funeràries, les cistes, els túmuls i els lòculs.

Les cambres funeràries són estructures quadrades construïdes amb murs de maçoneria a doble cara. A l'espai interior era on es dipositava l'urna funerària.

Les cistes són estructures de forma quadrada formades per pedres o blocs plans clavats a la terra delimitant l'espai i que solen cobrir-se amb una llosa a sobre. En el seu interior es dipositaven les restes funeraris.

Els túmuls funeraris són estructures de pedra a l'interior es deixa un espai per dipositar les restes funeraris.

El lòcul són estructures excavades en roca on es col·loquen els enterraments.

Com arribar-hi:

Al peiró de Sant Joaquim de la Menadella

Des del peiró de la Trinitat, s'albira el camí que continua cap a Refoies fins arribar a una pista forestal que passa pel parc eòlic. En arribar, l'escenari que apareix als ulls del visitant és excepcional: el peiró de Sant Joaquim de la Menadella envoltat d'un gran nombre de molins gegants, als peus dels quals descansen les restes d'una necròpolis del final de l'edat de bronze, principis de la del ferro. Per gaudir d'un paisatge encara més excepcional, es recomana visitar el peiró durant la posta de sol. I si es vol completar la ruta amb una visita a l'ermita construïda també en honor a Sant Joaquim, cal seguir la pista forestal, una mica més avall.

 

Asentamiento

Vols comentar-nos alguna cosa?
Util
T'ha semblat útil aquesta informació?
CAPTCHA Aquesta pregunta és per a comprovar si vostè és un visitant humà i prevenir enviaments de spam automatitzat.

Les dades per Vosté facilite seran tractats per Ajuntament de Villores, en qualitat de Responsable de Tractament, amb la finalitat de gestionar les queixes, suggeriments i agraïments.

La base de legitimació del tractament de les seues dades es troba en el consentiment manifestat per Vosté mitjançant l'enviament del present formulari, d'acord amb l'article 6.1.a) del Reglament General de Protecció de Dades.

Les dades es conservaran durant el temps necessari per a complir amb la finalitat per a la qual es van recaptar i per a determinar les possibles responsabilitats que es pogueren derivar d'aquesta finalitat i del tractament de les dades. Serà aplicable el que es disposa en la normativa d'arxius i documentació. En qualsevol cas, les dades podran ser conservats, en el seu cas, amb finalitats d'arxiu d'interés públic, fins d'investigació científica i històrica o fins estadístics.

Les dades no seran cedits a tercers, llevat que siguen comunicats a les entitats públiques o privades, a les quals siga necessari o obligatori cedir aquests per a poder gestionar la seua sol·licitud, així com en els supòsits previstos, segons Llei.

Vosté podrà exercitar els drets d'Accés, Rectificació, Supressió, Limitació o, en el seu cas, Oposició. A aquest efecte, haurà de presentar un escrit en el Registre d'Entrada de l'Ajuntament/Mancomunitat: Plaza de la Villa, 1, Ajuntament de Villores, CP: 12311, privíncia de Castelló, o, en el seu cas, al nostre Delegat de Protecció de Dades dpd@dipcas.es

En l'escrit haurà d'especificar quin d'aquests drets sol·licita siga satisfet i, al seu torn, haurà de mostrar o, en cas d'enviament postal, acompanyar document identificatiu equivalent. En cas que actuara mitjançant representant, legal o voluntari, haurà d'aportar també document que acredite la representació i document identificatiu d'aquest.

Així mateix, en cas de considerar vulnerat el seu dret a la protecció de dades personals, podrà interposar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (www.aepd.es).