Peirons

Creus de pedra que marquen el terme o alguna celebració. Des de les eres s'arriba al Peiró de Sant Gregori. Més amunt el Peiró de Sant Joan. Seguint el camí de pujada fins al límit del terme està Peiró de la Trinitat. Des de la font i els safareigs, també un camí de pujada et porta al Peiró de Sant Pere.Com arribar-hi:


Al Peiró de Sant Joan

La ruta comença a la plaça de la Vila, ascendeix cap a l'ermita del Bon Succés, passa per les eres, continua fins al peiró de Sant Gregori i, finalment, arriba al peiró de Sant Joan. Tot i ser de curt recorregut, la recompensa final és immensa: unes magnífiques vistes del terme municipal de Villores sobre un llit de romaní, farigola, espígol, ginebres i savines.


Al Peiró de la Trinitat

Des del peiró de Sant Joan, el camí continua pujant en direcció oest fins arribar al peiró de la Trinitat. El trajecte delecta amb un paisatge típic d'aquestes terres: bancals de parets de pedra seca, ametllers, alzines i una immensa varietat d'herbes aromàtiques.


Al Peiró de Sant Pere

La plaça de la Vila és el punt d'origen d'un agradable recorregut que porta fins al peiró de Sant Pere. Deixant la plaça enrere, cal anar en direcció a la font, on es troba, senyalitzat, el camí que puja fins al peiró. Un cop a dalt, es descobreix una nova perspectiva del poble: Villores envoltat de bancals de blat, horts i carrasques.

Sant Gregori
Sant Pere
Sant Joan
La Trinitat

Vols comentar-nos alguna cosa?
Util
T'ha semblat útil aquesta informació?
CAPTCHA Aquesta pregunta és per a comprovar si vostè és un visitant humà i prevenir enviaments de spam automatitzat.

Les dades per Vosté facilite seran tractats per Ajuntament de Villores, en qualitat de Responsable de Tractament, amb la finalitat de gestionar les queixes, suggeriments i agraïments.

La base de legitimació del tractament de les seues dades es troba en el consentiment manifestat per Vosté mitjançant l'enviament del present formulari, d'acord amb l'article 6.1.a) del Reglament General de Protecció de Dades.

Les dades es conservaran durant el temps necessari per a complir amb la finalitat per a la qual es van recaptar i per a determinar les possibles responsabilitats que es pogueren derivar d'aquesta finalitat i del tractament de les dades. Serà aplicable el que es disposa en la normativa d'arxius i documentació. En qualsevol cas, les dades podran ser conservats, en el seu cas, amb finalitats d'arxiu d'interés públic, fins d'investigació científica i històrica o fins estadístics.

Les dades no seran cedits a tercers, llevat que siguen comunicats a les entitats públiques o privades, a les quals siga necessari o obligatori cedir aquests per a poder gestionar la seua sol·licitud, així com en els supòsits previstos, segons Llei.

Vosté podrà exercitar els drets d'Accés, Rectificació, Supressió, Limitació o, en el seu cas, Oposició. A aquest efecte, haurà de presentar un escrit en el Registre d'Entrada de l'Ajuntament/Mancomunitat: Plaza de la Villa, 1, Ajuntament de Villores, CP: 12311, privíncia de Castelló, o, en el seu cas, al nostre Delegat de Protecció de Dades dpd@dipcas.es

En l'escrit haurà d'especificar quin d'aquests drets sol·licita siga satisfet i, al seu torn, haurà de mostrar o, en cas d'enviament postal, acompanyar document identificatiu equivalent. En cas que actuara mitjançant representant, legal o voluntari, haurà d'aportar també document que acredite la representació i document identificatiu d'aquest.

Així mateix, en cas de considerar vulnerat el seu dret a la protecció de dades personals, podrà interposar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (www.aepd.es).