#F29400
2
0
240

Sant Joaquim

Sant Joaquim de la Menadella

Sant Joaquim és una singular necròpolis d'incineració utilitzada durant els segles VII i VI a.n.e.

Durant les excavacions es van extreure de la necròpolis 90 individus.

En aquest jaciment podem veure quatre tipus d'enterraments diferents: les càmeres funeràries, les cistes, els túmuls i els lòculs.
Les cambres funeràries són estructures quadrades construïdes amb murs de maçoneria a doble cara. A l'espai interior era on es dipositava l'urna funerària.
Les cistes són estructures de forma quadrada formades per pedres o blocs plans clavats a la terra delimitant l'espai i que solen cobrir-se amb una llosa a sobre. En el seu interior es dipositaven les restes funeraris.
Els túmuls funeraris són estructures de pedra a l'interior es deixa un espai per dipositar les restes funeraris.
El lòcul són estructures excavades en roca on es col·loquen els enterraments.

Com arribar-hi:

Al peiró de Sant Joaquim de la Menadella
Des del peiró de la Trinitat, s'albira el camí que continua cap a Refoies fins arribar a una pista forestal que passa pel parc eòlic. En arribar, l'escenari que apareix als ulls del visitant és excepcional: el peiró de Sant Joaquim de la Menadella envoltat d'un gran nombre de molins gegants, als peus dels quals descansen les restes d'una necròpolis del final de l'edat de bronze, principis de la del ferro. Per gaudir d'un paisatge encara més excepcional, es recomana visitar el peiró durant la posta de sol. I si es vol completar la ruta amb una visita a l'ermita construïda també en honor a Sant Joaquim, cal seguir la pista forestal, una mica més avall.