#F29400
2
0
218

Peirons

Peirons

Creus de pedra que marquen el terme o alguna celebració. Des de les eres s'arriba al Peiró de Sant Gregori. Més amunt el Peiró de Sant Joan. Seguint el camí de pujada fins al límit del terme està Peiró de la Trinitat. Des de la font i els safareigs, també un camí de pujada et porta al Peiró de Sant Pere.

Com arribar-hi:

Al Peiró de Sant Joan
La ruta comença a la plaça de la Vila, ascendeix cap a l'ermita del Bon Succés, passa per les eres, continua fins al peiró de Sant Gregori i, finalment, arriba al peiró de Sant Joan. Tot i ser de curt recorregut, la recompensa final és immensa: unes magnífiques vistes del terme municipal de Villores sobre un llit de romaní, farigola, espígol, ginebres i savines.

Al Peiró de la Trinitat
Des del peiró de Sant Joan, el camí continua pujant en direcció oest fins arribar al peiró de la Trinitat. El trajecte delecta amb un paisatge típic d'aquestes terres: bancals de parets de pedra seca, ametllers, alzines i una immensa varietat d'herbes aromàtiques.

Al Peiró de Sant Pere
La plaça de la Vila és el punt d'origen d'un agradable recorregut que porta fins al peiró de Sant Pere. Deixant la plaça enrere, cal anar en direcció a la font, on es troba, senyalitzat, el camí que puja fins al peiró. Un cop a dalt, es descobreix una nova perspectiva del poble: Villores envoltat de bancals de blat, horts i carrasques.