#F29400
2
0
217

Molí de la Cova

Molí de la Cova

El Molí de la Cova era un molí de farina, mogut per la força de l'aigua, d'ús privat i els principals usuaris eren el veïnat de Villores i gent dels masos dels voltants.
El Molí de la Cova s'alimentava del corrent d'aigua del Riu Bergantes, desviada per mitjà d'una resclosa als peus del Molí de la Torreta i mitjançant una sèquia feia arribar l'aigua fins a la bassa o dipòsit d'aquest molí. Un cop aquí, la força de l'aigua feia girar l'estructura de sènia, que, al mateix temps feia girar la mola (pedra circular que trencava el gra) de l'interior. L'aigua, un cop utilitzada, s'enviava al següent molí del riu fent ús d'una altra sèquia.

El moliner cobrava una "maquila", que era el percentatge de farina que es portava per cada treball realitzat.

Com arribar-hi:

Al Molí de la Cova
Plàcid passeig per la ribera del riu Bergantes, que porta fins a l'únic molí d'aigua de Villores: el molí de la Cova. Enclavat a l'abric d'una gran roca i envoltat d'una bellesa natural, el visitant no li pot passar per alt el rellotge solar de la façana. Per arribar al molí es pot eixir del poble per l'antic abocador o agafar la carretera CV-119 i seguir el camí de les hortes que hi ha 100 metres abans d'arribar al pont del riu.