#F29400
2
0
241

Gastronomia

La nostra terra es caracteritza també per la riquesa dels bolets. Els mesos de tardor formen part de la temporada micològica a la nostra comarca. Molts visitants, s'apropen al nostre territori per trobar aquest magnífic producte culinari.

El frito, conserva de porc o carn a l'orsa, és una recepta que es realitza normalment en els mesos d'hivern i en motiu de la celebració de la matança del porc. Aquest tipus de cuina permet la conserva de la carn (llom, costella, xoriç o llonganissa) durant tot l'any. Es tracta de fregir en oli amb alls, uns filets gruixuts de llom de porc, costella, llonganissa o xoriç. Després col·locar en…

Típica recepta de pastes al llarg de la història. Es tracta en la realització d'una espècie de"empanadilla" dolça. A l'interior es posa confitura, que s'obté amb la mescla de la carn de la carabassa, mel i sucre. Per sobre de la pasta que cobreix la confitura se li espolvoreja una mica de sucre. El dia de Sant Antoni, a tots els participants que beneeixen als seus animals se'ls dóna una.…

Típica recepta que se sol fer en mesos d'hivern. Es basa en la mescla d'una part d'aigua, una de sucre i una d'ametlles, en una paella fins que el sucre es desfà en l'aigua i aconsegueix impregnar-se en la pell de l'ametlla. De vegades aquesta recepta pot resultar complicada en cuines de vitroceràmica, ja que s'ha de controlar de forma molt exacta la temperatura del sucre perquè no se'ns quede…

Consisteix en la realització d'una truita d'arròs, sense coure prèviament aquest ingredient. Una vegada realitzada es bull amb brou de carn fins que l'arròs està cuit.

Plat típic per celebrar el nadal o carnestoltes. Consisteix en la realització d'unes pilotes basant-se en el pa. Aquestes pilotes porten un bon sofregit de magre, formatge curat, ou, all i julivert. Els dos últims ingredients no s'afegeixen a totes les cases per igual. Una vegada realitzades les pilotes es bullen amb brou de carn. La part més difícil de la realització d'aquest plat és la…

Pataques a la brasa. Com a data típica que se solen menjar és el dia en què la gent del poble va a la muntanya a agafar llenya per realitzar la barraca en motiu de la celebració de Sant Antoni. Se solen acompanyar amb ceba amb vinagre i alls cuits a la calor de la brasa.

Aquesta varietat de pataques (helianthus tuberosus) es caracteritza per produir gasos si la seva ingesta és pronunciada, d'ahi el seu nom popular. Normalment es consumeixen maserades prèviament amb vinagre, com si fossin cogombrets o pestetes en vinagre.

Les ametlles tendres, les quals àdhuc no tenen closca dura, es posen dins d'un tarro amb aigua, sal i saboritja (planta labiada aromàtica, ramosa, de fulles estretes lanceolades i flors blanques o violetes; les seves fulles s'usen com a condiment)

El caragol sempre ha estat un animal que ha estat present en la gastronomia local. En l'ambient natural i geogràfic que ens trobem podrem trobar dos tipus de caragols, els caragols d'hort o negre, i els caragols blancs o "baquetes". El primer tipus es troben bàsicament prop de les hortalisses i llocs humits, no destaquen per la seva carn saborosa, per tant quan es cuina es requereix un bon…