#
122
0
122

Cultura

El 20 de gener, Dia de Sant Antoni, tindrà lloc la foto de les organitzacions de les diferents edicions de l'Aplec a Villores

El CEP (Centre d'Estudis dels Ports) i EPM (els Ports en Moviment) estan duent a terme un llibre pel 40è Aniversari de l'Aplec dels Ports. En aquest llibre es demana que cada poble de la roda de l'Aplec aparega representat en una foto amb les organitzacions de cada edició de l'Aplec de cada poble.

 

El dia 20 de gener (dia de Sant Antoni) a les 17h a la Plaça de la Bassa es durà a terme la foto de les diferents organitzacions de l'Aplec de Villores. Es prega puntualitat!

El 20 de gener es celebra la festa de Sant Antoni 2018

El proper 20 de gener de 2018 tindrà lloc el dia de Sant Antoni. La festa començarà de ben matí amb la muntada de la barraca, que seguirà per la vesprada. En acabar, a la plaça de la Bassa tindrà lloc un sopar popular amb carn torrada (la comissió tindrà a disposició carn i beguda, així com els torradors per poder cuinar la carn). Sobre les 22h començarà la benedicció dels animals i la volta dels matxos, Seguidament, tindrà lloc la Santantonà, amb l'eixida de les botargues, les filandrones i Sant Antoni, que donaran una volta pel poble fins arribar a la Barraca, on es cremarà.

Dia de la Llenya

El proper dissabte 30 de desembre tindrà lloc el tradicional Dia de la Llenya. Aquest, és el dia per anar a buscar i recollir la llenya de Sant Antoni.

Després d'esmorzar, s'anirà a per la llenya, les costelles i el maio. En acabar, es farà un dinar popular per a totes les persones participants i després es plantarà el maio. Per finalitzar, es farà un sopar popular.

Els Carrers

Uns trets molt característics defineixen els carrers que desemboquen a la plaça de la Vila: escarpades, estretes i amb un encant especial. Quan el visitant passeja per ells, descobreix un conjunt de cases que es mantenen fidels a l'arquitectura original i que conserven peculiars detalls, com les portes de doble fulla, que permetien obrir la part superior per il·luminar i ventilar l'habitació i deixar la inferior tancada per mantenir la privacitat.